Paris Saint-Germain-coach Thomas Tuchel heeft gemengde gevoelens bij de houding van de fans van de club richting Neymar. De supporters keerden zich zondag tijdens het thuisduel met Nîmes massaal tegen de sterspeler.

Neymar houdt de gemoederen flink bezig in Parijs. De Braziliaan aast op een transfer en bleef om die reden buiten de selectie tegen Nîmes. Tijdens de wedstrijd liet de PSG-aanhang met spandoeken en spreekkoren weten klaar te zijn met Neymar.

"Het is lastig en ik weet niet zo goed wat ik erover moet zeggen. Ik zag het op de telefoons van mijn assistenten, want tijdens de wedstrijd kreeg ik het niet mee", aldus Tuchel.

"Of ik het begrijp? Ja en nee. Hij is nog steeds een speler van deze club en ik bescherm mijn spelers altijd. Al kan ik me voorstellen dat niet iedereen begrip heeft voor wat hij heeft gezegd en gedaan."

De 27-jarige Neymar wordt vooral in verband gebracht met Real Madrid en FC Barcelona. PSG-directeur Leonardo liet zaterdag weten dat er schot in de zaak zit, zonder daarbij te zeggen om welke club het gaat.

De supporters van PSG lieten blijken helemaal klaar te zijn met Neymar. (Foto: Pro Shots)

Neymar arriveerde in 2017 bij PSG

Neymar verruilde Barcelona twee jaar geleden voor 220 miljoen euro voor PSG. Sinds zijn komst naar Parijs kwam hij tot 58 officiële wedstrijden, waarin hij 51 keer scoorde en 29 assists gaf. Hij veroverde twee landstitels met de club.

De 97-voudig international van Brazilië pakte in zijn vier jaar bij Barcelona tien prijzen.

Zonder Neymar was regerend landskampioen PSG zondag met 3-0 te sterk voor Nîmes. Edinson Cavani (strafschop), Kylian Mbappé en Ángel Di María zorgden voor de doelpunten. Vorige week veroverde PSG al de Franse supercup.

Neymar houdt de gemoederen flink bezig in Parijs. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1