Fortuna Sittard is zondag aan een thuisnederlaag tegen Heracles Almelo ontsnapt. De bezoekers leken op weg naar een 0-1-zege, maar in blessuretijd maakte Mark Diemers uit een discutabele strafschop gelijk.

Heracles was vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg. Het overwicht leidde in de 59e minuut tot een doelpunt van Silvester van der Water, die koel afrondde na een mooie pass van Mohammed Osman.

Tot onvrede van de thuisfans creëerde Fortuna vrijwel niets, al kwam Heracles in de slotfase wat onder druk te staan. Nadat Felix Passlack al de lat had geraakt, gaf arbiter Kevin Blom in de slotseconden een strafschop na een ongelukkige handsbal van Júnior. Diemers schoot vanaf 11 meter raak.

In de eerste helft dacht Heracles al op voorsprong te komen, maar op aanraden van de VAR keurde scheidsrechter Blom de treffer van Mauro Júnior af. Aangever Cyriel Dessers had een lichte overtreding gemaakt.

Na het doelpunt van Van der Water - zijn eerste in de Eredivisie - kreeg Heracles meer kansen, maar vooral Dessers miste scherpte. Het uitblijven van een tweede treffer kwam de bezoekers dus duur te staan.

Silvester van der Water op weg naar de 0-1 namens Heracles Almelo. (Foto: Pro Shots)

Beide clubs wachten nog op winst

Zowel Fortuna als Heracles pakte het eerste punt van het seizoen, want beide ploegen hadden vorige week met 4-0 verloren. De Limburgers gingen onderuit bij AZ en de Almeloërs beleefden thuis een rampzalige middag tegen sc Heerenveen.

Over een week krijgt Fortuna thuis tegen Willem II een nieuwe kans om de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Heracles neemt het dan in eigen stadion op tegen PSV.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie