Ajax-coach Erik ten Hag heeft aan zijn opstelling gesleuteld voor het thuisduel met FC Emmen. De Amsterdammers beginnen zaterdag met David Neres en Razvan Marin, wat betekent dat Kasper Dolberg en Perr Schuurs hun basisplekken kwijt zijn.

Dolberg stond dinsdag tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League (2-2) nog in de spits en Schuurs vormde toen met Lisandro Martínez het centrum van de verdediging.

De keuzes van Ten Hag houden in dat Neres voorin met Hakim Ziyech op de flanken staat en dat Dusan Tadic van de linksbuitenpositie naar de spits schuift. De aanvoerder speelde vorig seizoen ook vaak op die plek.

Vermoedelijk bestaat de Ajax-verdediging tegen Emmen van rechts naar links uit Noussair Mazraoui, Joël Veltman, Martínez en Nicolás Tagliafico en staat Marin met Donny van de Beek en Daley Blind op het middenveld.

Ajax-FC Emmen begint zaterdag om 19.45 uur en Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter in de Johan Cruijff ArenA. Ajax gaat na zaterdag toewerken naar de return tegen PAOK van dinsdag, eveneens in Amsterdam.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Marin, Van de Beek, Blind; Ziyech, Tadic, Neres.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker, Burnet; Ugrinic, Chacon; Laursen, De Leeuw, Arias; Kolar.