NAC Breda en De Graafschap zijn het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie vrijdag begonnen met een overwinning. De Brabanders wonnen met 0-2 bij FC Dordrecht en de Doetinchemmers versloegen thuis SC Cambuur met 2-0.

Arno Verschueren opende halverwege de eerste helft de score voor NAC in Dordrecht door een vrije trap van Andrija Filipovic binnen te koppen. Luka Ilic verdubbelde ruim twintig minuten voor tijd de marge met een fraai afstandsschot.

Op De Vijverberg bracht Youssef El Jebli De Graafschap op slag van rust uit een penalty op voorsprong tegen Cambuur. Jesse Schuurman zorgde vroeg in de tweede helft voor de tweede treffer. Cambuur-trainer Henk de Jong begon het seizoen zo met een nederlaag tegen de club waar hij vorig seizoen op de bank zat.

NAC Breda en De Graafschap degradeerden vorig seizoen beide uit de Eredivisie. De Bredanaars kwamen na een periode van twee seizoenen op het hoogste niveau in de Eerste Divisie terecht en de Achterhoekers keerden na één seizoen weer terug op het tweede niveau.

De Graafschap viert het doelpunt van Jesse Schuurman tegen SC Cambuur. (Foto: Pro Shots)

NEC en Roda lijden puntenverlies

NEC en Roda JC lieten in hun openingswedstrijd meteen punten liggen. De Nijmegenaren gingen in het Goffertstadion met 1-2 onderuit tegen FC Eindhoven en de Limburgers speelden voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen Almere City FC.

In Nijmegen kwam NEC op voorsprong door een vroege treffer van Anthony Musaba, maar bezorgde Branco van den Boomen Eindhoven met twee goals (waarvan één uit een penalty) de winst. In Kerkrade waren Youri Loen (Almere City) en Mitchel Keulen (Roda) trefzeker. Bij de Limburgers kreeg Daryl Werker een kwartier voor tijd rood.

Ook Jong Ajax leed direct puntenverlies. Het elftal van coach Mitchell van der Gaag ging met 2-1 onderuit bij TOP Oss door treffers van Cihat Çelik - waarbij doelman Kjell Scherpen ernstig in de fout ging - en Philippe Rommens (strafschop). Invaller Victor Jensen deed in de slotfase wat terug namens de Amsterdammers.

Go Ahead Eagles begon het seizoen mede dankzij twee doelpunten van aanwinst Antoine Rabillard met een 3-2-thuiszege op MVV Maastricht en het FC Volendam van de nieuwe coach Wim Jonk speelde met 1-1 gelijk bij Helmond Sport.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie