Feyenoord kan zondag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen beschikken over Rick Karsdorp en George Johnston. Beide verdedigers, die pas woensdag werden ingelijfd, zijn speelgerechtigd.

Trainer Jaap Stam wil op de site van Feyenoord nog niet zeggen of hij Karsdorp, de vervanger op rechts van de aan 1. FSV Mainz 05 verkochte Jeremiah St. Juste, en Johnston, die voor het centrum is gehaald, ook gaat opstellen.

Karsdorp kwam op huurbasis over van AS Roma, dat hem twee jaar geleden nog voor 18 miljoen euro overnam van Feyenoord. Johnston maakte voor een bescheiden bedrag de overstap van Liverpool.

Stam hoopt dat Feyenoord de overtuigende 4-0-thuiszege van donderdag in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League een goed vervolg geeft tegen Heerenveen.

"Zo’n resultaat geeft natuurlijk een goed gevoel en dat willen we meenemen naar Heerenveen", aldus de opvolger van de na vorig seizoen vertrokken Giovanni van Bronckhorst.

'We zullen weer vol aan de bak moeten'

Feyenoord treft met Heerenveen een ploeg die vorige week uitstekend is begonnen aan de competitie. De Friezen wonnen met liefst 0-4 van Heracles Almelo en staan daarmee samen met AZ (4-0 tegen Fortuna Sittard) bovenaan in de Eredivisie.

"Heerenveen liet daar zien over een gevaarlijke ploeg te beschikken, met veel scorend vermogen", weet Stam, die zelf met Feyenoord toen niet verder kwam dan een teleurstellend 2-2-gelijkspel tegen Sparta Rotterdam.

"Zij zullen erop gebrand zijn om dit ook voor eigen publiek te laten zien, dus op voorhand is al duidelijk dat we weer vol aan de bak zullen moeten. Maar wij reizen naar Friesland af om de ingezette lijn door te trekken."

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord vangt zondag om 14.30 uur aan in het uitverkochte Abe Lenstra Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie