Het lijkt onwaarschijnlijk dat Neymar wordt vervolgd voor verkrachting. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft ook de Braziliaanse aanklager gevraagd om de zaak vanwege een gebrek aan bewijs te laten vallen.

Anderhalve week geleden staakte de Braziliaanse politie om dezelfde reden al het onderzoek naar de sterspeler van Paris Saint-Germain. Het woord is nu aan de rechter, maar die volgt vrijwel altijd de aanbevelingen van de politie en de aanklager op.

Neymar werd twee maanden geleden door een Braziliaans model beschuldigd van verkrachting. De 97-voudig international heeft dat altijd ontkend en de aanklager gaat daarin mee.

"Er was sprake van een liefdesrelatie. Er kan niet worden bewezen dat er sprake was van geweld", zegt officier van justitie Estefania Paulin.

De vader van Neymar gaat ervan uit dat zijn zoon nu aan een straf ontkomt. "Dit is een enorme stap vooruit in de nachtmerrie die we de laatste maanden hebben beleefd. We moeten ons leven weer oppakken", zegt hij.

Neymar bereidt zich momenteel met Paris Saint-Germain voor op het nieuwe seizoen, al maakt hij mogelijk nog een transfer. De aanvaller wordt in verband gebracht met FC Barcelona en Real Madrid.