Iker Casillas is door FC Porto op de spelerslijst gezet voor het komende seizoen in de Portugese Primeira Liga, meldt Mundo Deportivo donderdag.

De 38-jarige doelman werd begin mei getroffen door een hartaanval en kwam sindsdien niet meer in actie voor de vicekampioen van afgelopen seizoen. Wel stond hij begin juli alweer op het trainingsveld.

Eind maart tekende Casillas een contract tot medio 2020 bij de 28-voudig landskampioen van Portugal. Ondanks zijn hartaanval ruim een maand later, lijkt hij dat laatste jaar van zijn contract alsnog uit te dienen als speler.

Mocht Casillas alsnog niet fit genoeg blijken om te spelen, dan zal hij alsnog bij FC Porto blijven. Omdat er werd gevreesd voor zijn actieve loopbaan, trad de keeper tijdens zijn herstel al toe tot de technische staf van de club.

Porto haalde Marchesín als opvolger

FC Porto trok deze zomer Agustín Marchesín aan als vervanger van Casillas als eerste doelman. De 31-jarige Argentijn stond woensdag tussen de palen in het uitduel met FC Krasnodar in de derde voorronde van de Champions League.

Het is onbekend wanneer Casillas daadwerkelijk terugkeert onder de lat. FC Porto begint zaterdag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Gil Vicente.