Bristol City-manager Lee Johnson heeft dinsdag een brief naar zijn collega-trainers uit het Championship gestuurd waarin hij vertelt dat zijn spelers de bal niet over de zijlijn gaan schieten als een tegenstander geblesseerd op de grond ligt.

Afgelopen zondag tijdens de openingswedstrijd tegen Leeds United speelde Bristol verder toen ex-FC Twente-middenvelder Mateusz Klich naar de grond ging. Het leidde tot woedende reacties langs de zijlijn.

"Soms als een speler naar de grond gaat is het puur om tijd te winnen", aldus Johnson dinsdag tegen de BBC. "We hebben als club besloten dat we in de rest van de wedstrijden dit seizoen pas stoppen met spelen als de scheidsrechter ingrijpt."

Volgens de regels is een ploeg bij een blessuregeval niet verplicht om de bal uit te spelen en mag er worden door gevoetbald totdat de scheidsrechter het spel stillegt.

Bristol City-manager Lee Johnson vindt dat alleen de scheidsrechter kan bepalen wanneer het spel moet worden stilgelegd. (Foto: Pro Shots)

Johnson, die Bristol met 1-3 zag verliezen van Leeds, heeft in zijn brief onder meer geschreven dat hij ook verwacht dat tegenstanders doorspelen als er een speler van zijn eigen team op de grond ligt.

"Als de scheidsrechter een blessure aan het hoofd ziet zal hij het spel stilleggen, maar als hij geen hoofdletsel ziet zal hij het spel gewoon door laten gaan. Ik coach mijn team er ook naar dat we in sommige situaties kortstondig met tien man staan."

"Ik heb dat zaterdag geprobeerd uit te leggen aan Leeds-manager Marcelo Bielsa, maar vanwege de taalbarrière was dat niet gemakkelijk. Na afloop hebben we met elkaar gezeten en het uitgesproken."