De KNVB heeft de competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV naar zondagavond 18 augustus verplaatst. De Eindhovenaren krijgen zo meer rust na hun Europese wedstrijd.

Het treffen tussen Heracles en PSV stond aanvankelijk zaterdag 17 augustus op het programma in Almelo. PSV speelt donderdag 15 augustus echter nog de return tegen het Noorse FK Haugesund in de derde voorronde van de Europa League.

De KNVB verplaatste Heracles-PSV al naar de zondag en nu heeft de voetbalbond ook besloten dat de wedstrijd om 20.00 uur wordt gespeeld. De Eredivisie-clubs die Europees voetbal spelen, hebben dit seizoen het recht om hun competitieduel in een Europese week naar de zondagavond te verplaatsen.

Naast PSV, dat vorige week door FC Basel werd uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Champions League, doen ook Feyenoord en AZ mee aan de derde voorronde van de Europa League. Ajax speelt dinsdag het heenduel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

PSV werd door FC Basel uitgeschakeld in de tweede voorronde van de CL. (Foto: Pro Shots)

AZ-Fortuna had seizoensprimeur om 20.00 uur

Heracles-PSV is de derde wedstrijd die dit seizoen zondag om 20.00 uur wordt afgewerkt. De Eindhovenaren spelen komend weekend in de tweede speelronde tegen ADO Den Haag ook op dat tijdstip in het Philips Stadion.

AZ en Fortuna Sittard hadden afgelopen zondag de primeur dit seizoen wat betreft het spelen om 20.00 uur op zondagavond. In het seizoen 1996/1997 werd ook al op dat moment van de week afgetrapt, maar dat kwam daarna niet meer voor.

Zowel PSV als Heracles begon teleurstellend aan het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren wonnen zaterdagavond niet bij promovendus FC Twente (1-1) en de Almeloërs gingen zondag in eigen huis pijnlijk onderuit tegen sc Heerenveen (0-4).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie