Manchester United heeft zich maandag versterkt met Harry Maguire. De 26-jarige Engelse verdediger komt voor bijna 88 miljoen euro over van Leicester City en lost daarmee Virgil van Dijk af als duurste verdediger ter wereld.

Maguire tekent bij United een contract voor zes jaar tot de zomer van 2025. Hij had bij Leicester nog een doorlopende verbintenis, waardoor de 'Foxes' in staat waren om een hoge transfersom te vragen.

Van Dijk verdwijnt door de transfer van Maguire uit de recordboeken. Hij verruilde in januari 2018 voor 84,5 miljoen euro Southampton voor Liverpool. De laatste dagen werd al duidelijk dat Maguire dat bedrag zou overtreffen en dat is nu dus definitief.

Maguire speelde sinds de zomer van 2017 voor Leicester City, dat toen net voor het eerst in de clubgeschiedenis de landstitel had veroverd. Hij kwam sindsdien tot 76 officiële wedstrijden, waarin hij vijf doelpunten maakte.

Maguire groeide bij Leicester uit tot international

Maguire groeide in zijn tijd bij Leicester ook uit tot international van het Engels elftal. Hij heeft inmiddels twintig interlands achter zijn naam staan, waaronder de halve finale van de Nations League tegen Nederland (1-3-nederlaag).

De 1,94 meter lange rechtspoot stond in het verleden ook onder contract bij Sheffield United (2011-2014) en Hull City (2014-2017), dat hem in 2015 een half jaar verhuurde aan Wigan Athletic.

Maguire is de derde aanwinst van United deze transferperiode. De 'Red Devils' legden eerder al verdediger Aaron Wan-Bissaka (voor 55 miljoen euro van Crystal Palace) en aanvaller Daniel James (voor 17 miljoen euro van Swansea City) vast.