Ron Jans is de nieuwe coach van FC Cincinnati, dat dit seizoen debuteert op het hoogste niveau in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).

Jans tekent in het zuidwesten van de staat Ohio een contract tot 31 december 2020, laat de club weten op de site. Het Amerikaanse voetbalseizoen loopt per kalenderjaar.

FC Cincinnati is de hekkensluiter in de Eastern Conference, waar ook het Atlanta United van Frank de Boer in uitkomt. Jans is al de derde trainer die de club dit seizoen heeft.

De zestigjarige Jans komt naar FC Cincinnati op voorspraak van Gerard Nijkamp, de algemeen directeur van de club. De twee werkten eerder samen bij PEC Zwolle, toen Jans daar tussen 2013 en 2017 coach was.

Naast PEC was Jans eerder trainer van FC Groningen, sc Heerenveen en Standard Luik. Van medio 2017 tot deze zomer was Jans technisch manager bij FC Groningen.

Jans zal maandag officieel gepresenteerd worden, waarna hij een dag later zijn eerste training zal leiden. Zaterdagavond (lokale tijd) debuteert hij op de bank, wanneer FC Cincinnati op bezoek gaat bij Columbus Crew.