Feyenoord begint de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam zondagmiddag met Luis Sinisterra en Wouter Burger aan de aftrap.

Sinisterra krijgt van trainer Jaap Stam links voorin de voorkeur boven de Zweed Sam Larsson. De Colombiaan vormt een voorhoede met Dylan Vente en Steven Berghuis. Op het middenveld staat Burger naast Orkun Kökçü en Leroy Fer, die zijn rentree voor de Rotterdammers maakt.

Achterin krijgt doelman Kenneth Vermeer de verdedigers Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps voor zich.

De nieuwe aanwinst Luciano Narsingh begint nog op de bank, net als Yassin Ayoub en Liam Kelly. Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen zijn geblesseerd.

Feyenoord speelt in de stadsderby met rouwbanden, vanwege het overlijden van oud-trainer Gunder Bengtsson. Hij was in 1989 de coach van de Rotterdammers.

Veldwijk bij Sparta op de bank

Bij de gasten begint Lars Veldwijk op de bank. De spits was deze zomer met Zuid-Afrika nog actief op de Afrika Cup. Ragnar Ache begint op zijn plek bij de equipe van trainer Henk Fraser.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van Danny Makkelie.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Haps; Burger, Kökçü, Fer; Berghuis, Vente, Sinisterra.

Opstelling Sparta Rotterdam: Coremans; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Harroui, Rayhi, Smeets, Auassar; Ache, Dervisoglu.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie