Willem Janssen is behoorlijk kritisch op zichzelf na de afgang donderdag van FC Utrecht tegen Zrinjski Mostar in de tweede voorronde van de Europa League. De aanvoerder vertolkte een negatieve hoofdrol bij de 2-1 van de Bosniërs in de verlenging van de return.

Janssen probeerde in de 111e minuut een voorzet weg te werken, maar hij raakte de bal totaal verkeerd, waardoor de bal via de lat en de grabbelende doelman David Jensen bij Stanisa Mandic kwam. De aanvaller kon de bal in het lege doel schuiven.

"Dat reken ik mezelf zwaar aan. Ongelooflijk. Ik wilde de bal wegwerken en die kwam op de een of andere manier op mijn scheenbeen. Eerlijk gezegd zag ik hem er al in gaan", omschreef Janssen de situatie tegen het AD.

"Gelukkig kwam de bal dan nog op de lat. David deed er daarna nog alles aan, maar hij was ook verbijsterd en verbaasd dat de bal er niet in ging, waardoor hij de bal niet meer onder controle kreeg. Dit mag me niet gebeuren."

'Ik kan het nog steeds niet bevatten'

FC Utrecht stond er halverwege nog goed voor. De Domstedelingen leidden bij rust met 1-0 door een rake vrije trap van Simon Gustafson , maar na de pauze ging het alsnog compleet mis door eerst een treffer van Irfan Hadzic en daarna dus die van Mandic.

"Ik kan het nog steeds niet bevatten", aldus Janssen. "We deden veel dingen goed, veel situaties losten we goed op en eigenlijk kregen zij maar één echte kans. Als je in de tweede helft doorvoetbalt zoals in de eerste helft, win je deze wedstrijd gewoon. Maar dat deden we niet."

"De tactische discipline was ineens weg, er kwamen te veel ruimtes en aan de bal deden we ook niet meer de dingen die we in de eerste helft nog wél deden. We creëerden nog één kans, maar daarna helemaal niks meer. Als je met 1-0 voor komt, heb je precies wat je hebben wilt. We hebben de spelers om op de omschakeling te spelen, maar dat hebben we totaal niet gedaan."

FC Utrecht heeft niet lang de tijd om te rouwen, want de ploeg van de nieuwe trainer John van den Brom moet zondag alweer in actie komen, wanneer uit tegen ADO Den Haag de eerste competitiewedstrijd op het programma staat.