FC Den Bosch heeft investeerder Kakhi Jordania woensdag schriftelijk om een einde van de samenwerking gevraagd. De club uit de Keuken Kampioen Divisie wil daarmee voorkomen dat de situatie tussen beide partijen verder uit de hand loopt.

Eerder deze maand werd de overname van FC Den Bosch door de 24-jarige Jordania definitief afgekeurd door de beroepscommissie van de KNVB. Het besluit van de licentiecommissie werd daarmee gehandhaafd.

Jordania wilde daarop beslag laten leggen op de goederen van FC Den Bosch, omdat de Georgiër van mening is dat hij nog 810.000 euro van de club krijgt. De rechter stelde hem vorige week in het ongelijk.

"Nadat FC Den Bosch vorige week door Jordania voor de rechter werd gedaagd, trok de clubleiding de conclusie dat de samenwerking met hem te complex was geworden voor een gezamenlijke toekomst", meldt de club woensdag in een verklaring.

"In het vandaag gestuurde voorstel staat beschreven hoe FC Den Bosch en Jordania uit elkaar zouden moeten gaan in de ogen van de clubleiding. Met het voorstel wil FC Den Bosch het gesprek op gang houden en samen tot een oplossing te komen, zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen."

Financiële zorgen blijven groot

De mislukte overname door Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, betekent dat de financiële zorgen voor FC Den Bosch groot blijven. De Brabanders hebben tot 26 augustus om de begroting rond te krijgen.

"Ook al stelde de rechter FC Den Bosch op alle punten in het gelijk, de club is met de start van het nieuwe seizoen voor de deur niet gebaat bij verdere vertraging door een juridische in plaats van de diplomatieke weg", aldus FC Den Bosch, dat nog maar eens benadrukt Jordania dankbaar te zijn voor wat hij voor de club heeft gedaan.

FC Den Bosch liep vorig seizoen in de play-offs promotie naar de Eredivisie mis. Het nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie wordt op vrijdag 9 augustus begonnen met een uitduel met Jong PSV.