Gerard Piqué heeft er dinsdag voor gezorgd dat FC Andorra komend seizoen twee Spaanse voetbaldivisies hoger speelt dan in de afgelopen jaargang. De verdediger van FC Barcelona betaalde de Spaanse voetbalbond 450.000 euro om een vacante plek in de derde divisie te verkrijgen.

Piqué is sinds december vorig jaar met zijn bedrijf Kosmos de eigenaar van FC Andorra, de club uit het ministaatje in de Spaanse Pyreneeën die vanaf 1948 in het Spaanse competitiesysteem zit.

FC Andorra dwong afgelopen seizoen op eigen kracht promotie van de vijfde (Primera Divisió, het hoogste amateurniveau van Catalonië) naar de vierde divisie (Tercera División) af.

De plek in de derde divisie (Segunda División B) kwam vrij doordat de Spaanse bond de in financiële nood verkerende club Reus halverwege de afgelopen jaargang voor straf terugzette naar een lagere afdeling.

Meer gegadigden voor vacante positie

Er waren meer gegadigden (naar verluidt waren ook Zamora, Jaén, Alcobendas Sport, Intercity en Linares geïnteresseerd) om de vacante positie over te nemen, maar de Spaanse bond ging uiteindelijk in op het aanbod van Piqué.

Doordat FC Andorra komend seizoen mag uitkomen in de derde divisie, speelt de ploeg tegen FC Barcelona B, het tweede elftal van FC Barcelona. Daardoor zouden ploeggenoten van Piqué dus kunnen aantreden tegen 'zijn' club.

Toen Piqué FC Andorra ruim een half jaar geleden kocht, stond de club bijna onderaan in de vijfde divisie. Hij stelde Gabri, zijn voormalige ploeggenoot bij Barça, aan als trainer en onder diens leiding eindigde FC Andorra alsnog in de bovenste regionen.