Cristiano Ronaldo vindt dat zijn rol bij de komst van Matthijs de Ligt naar Juventus niet overdreven moet worden. De Portugese sterspeler denkt dat de verdediger sowieso wel hoog op het verlanglijstje van de Italiaanse topclub stond.

Ronaldo zocht De Ligt vorige maand op na de Nations League-finale tussen Portugal en Nederland (1-0). Volgens De Ligt, die op dat moment nog bij Ajax speelde, vertelde Ronaldo hem dat hij een transfer moest maken naar Juventus.

De Ligt verruilde Ajax ruim een maand later voor een bedrag van 75 miljoen euro voor Juventus. Bij zijn presentatie zei de verdediger dat hij de woorden van Ronaldo als een groot compliment beschouwde, maar dat die zijn keuze niet hadden beïnvloed.

"Ik heb niet zo'n grote rol gespeeld. Ik vind het grappig dat ik die vraag krijg, want het enige wat er gebeurde was een gesprekje met een collega na afloop van de wedstrijd. Zoals iedereen dat eigenlijk doet", zegt Ronaldo dinsdag in een interview met Marca.

"En de inhoud van zulke gesprekjes blijft binnen de lijnen. Ik zei het als grapje, ik zou nooit iemand willen beïnvloeden in de onderhandelingen. Maar al met al ben ik natuurlijk heel blij dat hij bij ons is gekomen."

Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt met elkaar in duel tijdens de finale van de Nations League tussen Portugal en Nederland. (Foto: Pro Shots)

'Dit team is er klaar voor om de strijd aan te gaan'

Juventus is deze zomer zeer actief op de transfermarkt. De 'Oude Dame' haalde naast De Ligt ook Gianluigi Buffon, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Merih Demiral en Luca Pellegrini, met als doel om eindelijk weer eens de Champions League te winnen.

"Dit team is er klaar voor om de strijd aan te gaan. Maar zoals altijd hangt het weer van allerlei factoren af: de loting, het moment, blessures, geluk. We moeten niet geobsedeerd raken door de Champions League", benadrukt Ronaldo.

"Juventus zál 'm winnen. Als het niet dit jaar gebeurt, dan hopelijk volgend jaar of het seizoen erna. Juventus heeft alles in huis om de Champions League te winnen."

In 1996 won Juventus voor het laatst de Champions League. De zwart-witte formatie werd vorig seizoen, mede door een doelpunt van De Ligt, al in de kwartfinales verrassend uitgeschakeld door Ajax.