Real Madrid kan voorlopig niet over Marco Asensio beschikken. De aanvaller liep dinsdagavond in een oefenduel met Arsenal (2-2) in de Verenigde Staten een zware knieblessure op en is maanden uit de roulatie.

Asensio verstapte zich een kwartier na rust na een duel met Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang. Enkele minuten later verliet de 23-jarige Spanjaard, die ook de Nederlandse nationaliteit heeft, op een brancard het veld.

Coach Zinedine Zidane vreesde direct voor een zware blessure en Real Madrid bevestigde woensdag dat Asensio inderdaad voorlopig uit de roulatie is. De 'Koninklijke' meldt op de officiële site dat de buitenspeler zijn voorste kruisband heeft afgescheurd én schade heeft aan zijn buitenste meniscus.

Real laat weten dat Asensio deze week nog onder het mes zal gaan, waarna hem een lange revalidatie wacht. Voor een afgescheurde kruisband staat normaal gesproken een herstelduur van zes tot negen maanden.

Asensio staat sinds 2014 onder contract bij Real en speelde sindsdien 135 officiële wedstrijden voor de Madrilenen. De 24-voudig international van Spanje kwam 27 keer tot scoren en leverde negentien assists.

Real vervolgt de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdag met een oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid in New Jersey. De ploeg van Zidane begint het nieuwe seizoen op 17 augustus met een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo.

Marco Asensio in actie tegen Arsenal. (Foto: Pro Shots)

Bekijk het programma in La Liga