Frank de Boer is met Atlanta United naar de tweede plek in de Eastern Conference van de MLS geklommen. De Nederlandse coach zag zijn ploeg zondag voor eigen publiek de topper tegen DC United met 2-0 winnen.

Beide doelpunten vielen in de slotfase. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd opende invaller Gonzalo Martínez de score uit een scrimmage en in blessuretijd besliste Josef Martínez de wedstrijd uit een counter.

Martínez maakte met dat doelpunt zijn misser van eerder in de wedstrijd goed. De Venezolaan schoot ruim een kwartier voor tijd een penalty over.

Atlanta United boekte de tweede overwinning in een week tijd. Afgelopen donderdag haalde de ploeg van De Boer thuis met 5-0 uit tegen Houston Dynamo.

Atlanta United zocht lange tijd naar de openingstreffer tegen DC United. (Foto: Pro Shots)

Atlanta verdringt DC United van tweede plek

Door de zege nam Atlanta de tweede plek over van DC United. De formatie uit Georgia heeft een punt meer dan de nummer drie uit Washington en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

De achterstand op koploper Philadelphia Union, die zondag op eigen veld met 2-0 won van Chicago Fire, bedraagt drie punten. Die ploeg heeft een duel meer gespeeld dan Atlanta.

Komende zaterdag staat de volgende competitiewedstrijd op het programma voor Atlanta. Dan gaat De Boer met zijn team op bezoek bij Los Angeles FC, dat stevig aan kop gaat in de Western Conference.