Feyenoord zou serieus in gesprek zijn met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is een minderheidsbelang in de club te verwerven, zo meldt het AD zondag. De Rotterdammers willen op die manier de concurrentie met Ajax en PSV weer aangaan.

"De Amerikanen willen zeggenschap op alle fronten", laat een zeer goed ingevoerde bron weten aan het AD. De miljoenendeal zou nog niet zijn afgerond.

Met het plan zou Feyenoord weer een volwaardige concurrent moeten worden van Ajax en PSV, die nu op financieel gebied veel meer mogelijkheden hebben.

President-commissaris Toon van Bodegom is de aanstichter van het plan, waardoor een verschil van inzicht tussen algemeen directeur Jan de Jong en de raad van commissarissen (rvc) ontstond. Dat leidde eerder deze week tot het vertrek van De Jong.

De Jong wil dat de investeerders niet te veel zeggenschap over de club krijgen. Van Bodegom en twee andere leden van de rvc willen de Amerikanen juist de mogelijkheid geven om over onder meer het aan- en verkoopbeleid en de invulling van belangrijke posities mee te praten.

Investeerders willen ook aandeel in nieuw stadion

De Amerikaanse investeerders zouden ook een aandeel willen hebben in het nieuwe stadion van Feyenoord, dat in 2024 zal worden geopend.

De rvc hoopt dat Robert Eenhoorn, de beoogde algemeen directeur, het plan ziet als een signaal van grenzeloze ambitie in De Kuip. Eenhoorn is momenteel werkzaam bij AZ.

Feyenoord hield zondag de open dag in De Kuip, waarbij de nieuwe aanwinsten op traditionele wijze werden voorgesteld aan het publiek. Luciano Narsingh, Liam Kelly en Nick Marsman stapten op het veld uit de helikopter, net als de nieuwe trainer Jaap Stam.

Voor Feyenoord begint het seizoen officieel op 4 augustus. Dan speelt de ploeg van Stam voor eigen publiek de stadsderby tegen Sparta Rotterdam.