Ajax gaat zich versterken met de Mexicaanse verdediger Edson Álvarez. De Amsterdammers hebben met Club América overeenstemming bereikt over de transfer van de 21-jarige international.

Álvarez moet in Amsterdam nog wel medisch worden gekeurd. Ook moet nog aan een aantal andere voorwaarden worden voldaan, meldt Ajax vrijdag.

Als alles afgehandeld is, tekent de veelzijdige Álvarez, die ook op het middenveld uit de voeten kan, een contract voor vijf seizoenen bij de landskampioen. Met de overgang is naar verluidt 15 miljoen euro gemoeid.

Ajax had de 28-voudig international, die zowel centraal achterin als rechtsback kan spelen, al enige tijd op het oog. De Amsterdammers zochten een nieuwe centrumverdediger na het vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus.

Álvarez is de zesde nieuweling voor coach Ten Hag, na Razvan Marin (Standard Luik), Lisandro Martínez (Defensa y Justicia), Kik Pierie (sc Heerenveen), Kjell Scherpen (FC Emmen) en Quincy Promes (Sevilla).

Álvarez won met Mexico Gold Cup

Álvarez speelt al zijn hele leven voor Club América. Hij doorliep er de jeugdopleiding en kwam tot dusver tot 107 officiële wedstrijden (vijf doelpunten) in het eerste elftal van de Mexicaanse topclub.

Hij won met Mexico onlangs nog de Gold Cup. Op dat toernooi speelde hij als controlerende middenvelder, waaronder in de finale tegen de Verenigde Staten (1-0-zege).

Ajax keerde vrijdag terug van een trainingskamp in Oostenrijk en opent het seizoen op 27 juli tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Een week later staat de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Vitesse.