Frank de Boer heeft woensdag zijn grootste overwinning met Atlanta United in de MLS geboekt. Mede dankzij een vroege rode kaart liep zijn ploeg tegen Houston Dynamo uit naar een 5-0-overwinning.

Alberth Elis werd de schlemiel bij de bezoekers. De aanvaller kreeg in de zesde minuut een gele kaart na het wegtrappen van de bal en toonde daarop agressief gedrag richting de scheidsrechter, waarna Elis ook zijn tweede gele kaart incasseerde.

Het team van De Boer maakte dankbaar gebruik van het numerieke overtal en besliste de wedstrijd nog voor rust via Darlington Nagbe en Brandon Vazquez. In de tweede helft liet topscorer Josef Martínez zich met twee goals gelden, waarna Julian Gressel in de 88e minuut voor het slotakkoord zorgde.

De ruime overwinning voor De Boer kon niet op een beter moment komen. Atlanta kwam in de voorgaande drie competitiewedstrijden niet tot een overwinning en leed onlangs zelfs een 5-1-nederlaag tegen Chicago Fire, waardoor de druk op De Boer toenam.

Atlanta neemt in de Eastern Conference de tweede plaats over van DC United en heeft nu een achterstand van drie punten op koploper Philadelphia Union. Die ploeg heeft al wel een wedstrijd meer gespeeld.