FC Twente heeft zich woensdag versterkt met Emil Berggreen. De 26-jarige Deense spits tekent in Enschede een contract voor een jaar, met de optie voor nog een seizoen.

Berggreen was transfervrij nadat zijn contract bij het Duitse 1. FSV Mainz 05 deze zomer afliep. Hij kwam in Mainz door blessureleed in drie jaar tot slechts veertien wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde.

"De club is terug op het hoogste niveau en het plan dat FC Twente heeft, sprak mij erg aan", aldus Berggreen op de site van FC Twente.

"Ik heb fijne gesprekken gehad met de trainer en Ted (van Leeuwen, red.) en zij lieten merken dat ze mij erg graag wilden vastleggen. Het spel dat ze willen spelen past mij, aanvallend met echte vleugelspelers."

Berggreen is de zevende versterking voor FC Twente. Eerder deze zomer trokken de Tukkers al Julio Pleguezuelo, Paul Verhaegh, Lindon Selahi, José Matos, Keito Nakamura en Giorgi Aburjania aan.

Technisch directeur Ted van leeuwen is blij met de komst van de 1.94 meter lange Berggreen. "Een speler die past in de traditie van FC Twente, grote sterke spitsen. Vennegoor, Janko, De Jong, Nkufo, zomaar wat voorbeelden."