Philippe Sandler speelt komend seizoen voor Anderlecht. De Nederlandse verdediger wordt door de Belgische topclub een jaar gehuurd van Manchester City.

De 22-jarige Sandler verruilde vorige zomer verrassend PEC Zwolle voor Manchester City, maar kwam bij de Engelse landskampioen nauwelijks aan bod. Hij deed alleen mee bij twee bekerwedstrijden.

Namens PEC kwam de centrale verdediger sinds zijn debuut in augustus 2016 tot dertig wedstrijden in de Eredivisie. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar kwam nooit uit voor de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Bij Anderlecht wordt Sandler herenigd met Vincent Kompany. De 33-jarige Belg vertrok deze zomer na elf seizoenen bij City, om speler-trainer te worden bij de club waar hij zijn debuut maakte in het betaald voetbal.

"Met Philippe Sandler halen we een jonge talentvolle speler naar RSC Anderlecht, zegt sportief directeur Michael Verschueren woensdag op de site van Anderlecht.

"Hij wordt gehuurd van Manchester City en is dus vertrouwd met het systeem waarmee Vincent Kompany dit seizoen ook bij Anderlecht wil spelen. Met zijn voetballend vermogen zal hij een grote meerwaarde leveren voor het team."