West Ham United heeft zich woensdag versterkt met Sébastien Haller. De 25-jarige Fransman komt voor een recordbedrag over van Eintracht Frankfurt.

Haller tekent voor vijf jaar in Londen, met een optie op nog een seizoen. Hoeveel West Ham precies betaalt voor de spits is niet bekendgemaakt, maar naar verluidt is er zo'n 50 miljoen euro met de deal gemoeid.

'The Hammers' maakten wel bekend dat het officieel een clubrecord betreft. Het oude record stond op naam van Felipe Anderson, die vorig jaar zomer voor 38 miljoen euro werd overgenomen van Lazio.

Haller stond sinds de zomer van 2017 onder contract bij Eintracht Frankfurt, dat deze zomer ook al aanvaller Luka Jovic voor ongeveer 60 miljoen euro naar Real Madrid zag vertrekken. Eerder speelde de Fransman drie seizoenen voor FC Utrecht.

De Domstedelingen bedongen bij de verkoop van de spits aan Frankfurt een doorverkooppercentage en kunnen dus ook nu enkele miljoenen tegemoetzien. Opgeteld bij de 7 miljoen euro die FC Utrecht in 2017 van de Duitsers ontving, wordt Haller waarschijnlijk de grootste uitgaande transfer van de club.

Sébastien Haller namens FC Utrecht in actie tegen Roda JC in april 2017. (Foto: Pro Shots)

Hoge transfersom zorgt niet voor druk bij Haller

Ondanks de hoge transfersom is Haller ervan overtuigd dat hij zal slagen bij West Ham. "Het hoge bedrag bewijst dat de club me graag wilde hebben. Ik ga er alles aan doen om dat vertrouwen terug te betalen", zegt hij op de clubsite.

"Het is een prachtige kans voor mij. Ik kan de fans garanderen dat ik elke wedstrijd alles zal geven. De verwachtingen zijn hoog en ik wil niets liever dan ze waarmaken."