Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Matthijs de Ligt

De Ligt ondergaat medische keuring in Turijn voor overgang naar Juventus

Matthijs de Ligt ondergaat woensdag zijn medische keuring bij Juventus. De negentienjarige verdediger van Ajax rondt daarna zeer waarschijnlijk zijn transfer af naar de Italiaanse topclub.
Door NU.nl

Juventus plaatste enkele foto's van de medische keuring van De Ligt op Twitter. Mocht hij die met succes doorstaan, dan tekent hij vervolgens een contract voor vijf jaar tot de zomer van 2024 in het Allianz Stadium.

De Ligt landde dinsdagavond met een privévliegtuig op het vliegveld in Turijn. Hij werd woensdag opgewacht door een groep uitgelaten fans op het trainingscomplex van Juventus, waar hij de nodige handtekeningen uitdeelde en op de foto ging.

Ajax en Juventus onderhandelden al een tijdje over de transfersom van De Ligt. De Amsterdammers gingen niet akkoord met een eerste bod van 50 miljoen euro en zouden alsnog de vraagprijs van om en nabij de 75 miljoen euro hebben ontvangen.

De Ligt is de tweede basisspeler die vertrekt bij Ajax. De regerend landskampioen en bekerwinnaar verkocht begin dit jaar Frenkie de Jong al voor minimaal 75 miljoen euro (door bonussen kan dat maximaal 86 miljoen euro worden) aan FC Barcelona.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Voor de gebruikers van de app: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de aankomst van De Ligt voor zijn medische keuring.

De Ligt kreeg afgelopen dagen al vrijaf

De afgelopen dagen kreeg De Ligt al vrijaf van Ajax om de laatste ontwikkelingen af te wachten. Hij hoefde daarom zaterdag niet met de selectie van trainer Erik ten Hag mee op trainingskamp naar Oostenrijk.

Ajax heeft de potentiële opvolger van De Ligt al bijna binnen. De hoofdstedelingen bereikten maandag volgens De Telegraaf en het AD een mondeling akkoord met Club Ámerica over de overgang van de Mexicaan Edson Álvarez voor zo'n 15 miljoen euro.

De Ligt is de zesde aanwinst van Juventus voor komend seizoen. De kampioen van Italië versterkte zich eerder met doelman Gianluigi Buffon (teruggekeerd na een jaar bij Paris Saint-Germain), verdedigers Luca Pellegrini en Merih Demiral en de middenvelders Aaron Ramsey en Adrien Rabiot.

Juventus staat sinds deze zomer onder leiding van Maurizio Sarri. De Italiaan is de opvolger van Massimiliano Allegri, die ondanks vijf opeenvolgende landstitels moest vertrekken. Mede door een doelpunt van De Ligt werd Juventus in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door Ajax.

Beeld uit video: De Ligt komt aan in Turijn voor medische keuring bij Juventus0:25
Afspelen knop

De Ligt komt aan in Turijn voor medische keuring bij Juventus

De Ligt komt aan in Turijn voor medische keuring bij Juventus


Lees meer over:

AjaxJuventusEredivisieMatthijs de LigtVoetbal

Aanbevolen artikelen