sc Heerenveen heeft zich maandag versterkt met Chidera Ejuke. De 21-jarige Nigeriaanse aanvaller komt over van het Noorse Valerenga en tekent in het Abe Lenstra Stadion een contract voor vier jaar tot medio 2023.

Ejuke was bezig aan zijn derde seizoen bij Valerenga. Hij maakte in de huidige jaargang - de Noorse competitie loopt van april tot en met november – zes doelpunten in veertien wedstrijden.

De voormalig Nigeriaans jeugdinternational, die het best tot zijn recht komt op de vleugelposities, sluit aan bij de selectie van Heerenveen als al het papierwerk is afgerond.

"We zijn er trots op dat Chidera voor ons heeft gekozen. We volgen hem al langer en kennen zijn kwaliteiten", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de site van Heerenveen.

"Met Chidera hebben we een speler in huis gehaald voor wie de mensen naar het stadion komen. Met zijn snelheid, dribbels en scorend vermogen past hij uitstekend bij Heerenveen."

Ejuke scoorde in totaal vijftien keer voor Valerenga

Ejuke scoorde in totaal vijftien keer in 69 officiële wedstrijden voor Valerenga. Hij maakte twee jaar geleden op negentienjarige leeftijd vanuit zijn geboorteland de overstap van Gombe United naar Valerenga.

Ejuke is de derde aanwinst van Heerenveen voor het komende seizoen. De Friezen haalden eerder deze zomer spits Jens Odgaard (op huurbasis overgekomen van Sassuolo) en middenvelder Hicham Faik (Zulte Waregem).

Heerenveen speelt nog oefenwedstrijden tegen het Duitse FC St. Pauli (zaterdag) en het Engelse Sunderland (27 juli), voordat het op 4 augustus aan de Eredivisie begint met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

De eenmalig Champions League-deelnemer staat dit seizoen onder leiding van trainer Johnny Jansen. De 44-jarige geboren Heerenvener was eind vorig seizoen na het ontslag van Jan Olde Riekerink al op interim-basis de eindverantwoordelijke.