Stefano Denswil is vastberaden om bij zijn nieuwe club Bologna "te vechten" voor zijn ernstig zieke trainer Sinisa Mihajlovic. De vijftigjarige Serviër maakte afgelopen weekend bekend dat hij lijdt aan acute leukemie.

"Twee dagen geleden hebben we een videogesprek met de trainer gevoerd", zei Denswil maandag tijdens zijn presentatie bij de club uit de Serie A.

"Je zag dat iedereen heel erg verdrietig was. Hoewel ik hier nog niet zo lang ben, was dat ook voor mij emotioneel om te zien. De ploeg wil reageren voor hem. Hij is een coach om voor te vechten."

De 26-jarige verdediger, die bij Bologna landgenoten Mitchell Dijks en Jordy Schouten treft, kwam begin juli over van Club Brugge, dat naar verluidt 7 miljoen euro voor hem heeft ontvangen. Hij tekende een contract voor drie jaar.

'Dijks vertelde mij over goede band met coach'

Denswil sprak voor zijn komst met Dijks, die een jaar geleden de overstap van Ajax naar Bologna maakte en na een sterk seizoen in de concrete belangstelling van AC Milan staat.

"Hij vertelde me dat hij een goede band heeft met de coach en de rest van de staf. Dat was voor mij een belangrijke reden om hier naartoe te komen", aldus Denswil, die met Dijks jarenlang bij Ajax speelde.

"Daarnaast is het voor een verdediger heel speciaal om in de Serie A te spelen. Hier voetballen de beste verdedigers ter wereld. Ik kan niet wachten om mezelf te bewijzen."

Sinds januari 2015 speelde de linksbenige Denswil 177 wedstrijden voor Club Brugge, waarmee hij tweemaal landskampioen werd en één keer de nationale beker pakte.