Frank de Boer heeft zondag opnieuw punten laten liggen met Atlanta United in de MLS. De Nederlandse coach zag zijn ploeg met 2-1 verliezen bij Seattle Sounders.

Seattle kwam op CenturyLink Field na een klein uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Raúl Ruidíaz. Zes minuten later zorgde Josef Martínez voor de gelijkmaker.

Harrison Shipp bezorgde de Sounders een kleine twintig minuten voor tijd na voorbereidend werk van oud-Ajacied Nicolás Lodeiro de winst. Lodeiro speelde de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg.

Ook Kelvin Leerdam stond in de basis bij Seattle, de nummer twee in de Western Conference. De verdediger, die in het verleden uitkwam voor Feyenoord en Vitesse, werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Atlanta-doelman Brad Guzan keert een schot van Raúl Ruidíaz. (Foto: Pro Shots)

Atlanta derde in Eastern Conference

Atlanta leed voor de derde keer op rij puntenverlies in de competitie. Eerder deze maand verspeelde de ploeg van De Boer punten tegen New York Red Bulls (3-3) en Chicago Fire (5-1-verlies).

Ondanks de nederlaag bezet Atlanta de derde plaats in de Eastern Conference. Het verschil met nummer twee DC United, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, bedraagt twee punten.

Komende donderdag staat de volgende wedstrijd van Atlanta op het programma. Dan is Houston Dynamo de tegenstander in Georgia.