Antoine Griezmann is zondag ondanks de onenigheid tussen FC Barcelona en Atlético Madrid 'gewoon' officieel gepresenteerd door Barcelona. De Fransman, die met rugnummer 17 gaat spelen, kijkt vooral uit naar de samenwerking met Lionel Messi bij de Spaanse kampioen.

"Elke speler kijkt naar hem op", zei Griezmann bij zijn presentatie. "Ik ben benieuwd hoe het is om Messi dagelijks bezig te zien op de training. Het wordt geweldig om naast hem te spelen."

De 28-jarige Griezmann zette zondag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Barcelona. De aanvaller poseerde vervolgens met zijn shirt en hield een balletje hoog.

"Ik ben heel blij dat ik hier ben. Ik ga een grote uitdaging aan, maar ik ben er klaar voor. Ik probeer altijd beter te worden en daarvoor moet je uit je comfort zone stappen."

Antoine Griezmann etaleert zijn techniek tijdens zijn presentatie. (Foto: Pro Shots)

Atlético ging niet akkoord met transfersom

Barcelona nam Griezmann afgelopen vrijdag over van Atlético, maar de hoofdstedelingen gaan niet akkoord met het bedrag van 120 miljoen euro dat de Catalanen betalen.

Volgens de Madrilenen moet Barcelona 200 miljoen euro neerleggen, omdat dat bedrag tot 1 juli in het contract van Griezmann stond. De clubleiding van de landskampioen gaf daar geen gehoor aan en presenteerde de Fransman gewoon.

Griezmann legt de lat in ieder geval hoog. "Ik wil alles winnen met Barcelona: de titel, de Copa del Rey en de Champions League. Die laatste prijs ontbreekt nog op mijn palmares."

Met Atlético veroverde Griezmann vorig jaar de Europa League en de Europese supercup en pakte hij in 2014 de Spaanse supercup. Ook werd hij vorig jaar wereldkampioen met Frankrijk.