FC Emmen heeft zich versterkt met Shani Tarashaj. De 24-jarige aanvallende middenvelder, die ook als spits en buitenspeler uit de voeten kan, wordt de komende twee seizoenen gehuurd van Everton.

Tarashaj kwam vijf keer uit voor de Zwitserse nationale ploeg, al dateert zijn laatste interland al van twee jaar geleden. Bij de nationale jeugdploegen scoorde hij 29 keer in veertig wedstrijden.

De speler met Albanese-Kosovaarse roots staat sinds januari 2016 onder contract bij Everton, maar schopte het daar nooit tot de hoofdmacht. De afgelopen seizoenen werd hij verhuurd aan Grasshoppers en Eintracht Frankfurt.

Bij Emmen hoopt Tarashaj zich weer op te richten na een moeilijke periode. "Vorig seizoen moest ik weer fit worden na een zware blessure, dit seizoen wil ik hier mijn stempel drukken om de club te behouden voor het hoogste niveau van Nederland."

Bakker verlengt contract met twee jaar

Emmen onthulde zondag op de open dag ook dat Nick Bakker langer aan de club verbonden blijft. De 26-jarige centrale verdediger verlengde zijn contract met twee seizoenen, met een optie op nog een derde seizoen.

Bakker, die afgelopen seizoen op één duel na altijd in de basis stond, speelt sinds 2016 voor Emmen. Hij zou ook in de belangstelling hebben gestaan van zijn oude club FC Groningen.

FC Emmen heeft in de zomerse transferperiode al elf nieuwe spelers aangetrokken. De Drentse ploeg eindigde afgelopen seizoen als debutant op een keurige veertiende plaats in de Eredivisie.