Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic kampt met acute leukemie, zo heeft hij zaterdag bekendgemaakt. De voormalig topmiddenvelder legt zijn werk als trainer bij de Serie A-club voorlopig neer.

"Helaas, of gelukkig, heb ik wat tests ondergaan en zijn er afwijkingen ontdekt die er vier maanden geleden nog niet waren. Ik dacht dat het koorts was, maar ik heb leukemie", aldus de vijftigjarige Mihajlovic op een persconferentie.

"Ik heb de hele nacht gehuild en heb het nog steeds moeilijk, maar ik ben niet bang. Ik ga dinsdag naar het ziekenhuis en kan niet wachten om het gevecht aan te gaan en te genezen. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ik hoe dan ook zal winnen, zoals ik hen ook altijd leer."

Mihajlovic speelde 63 interlands voor Joegoslavië en Servië en kwam het grootste deel van zijn clubcarrière uit in Italië, waar hij het shirt van AS Roma, Sampdoria, Lazio en Internazionale droeg. Met Lazio en Inter werd hij kampioen.

De oud-middenvelder was sinds 2008 trainer bij verschillende Italiaanse clubs, waaronder AC Milan, en tekende begin dit kalenderjaar bij Bologna. Bij de Noord-Italiaanse club heeft hij onder anderen Nederlanders Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten onder zijn hoede.