FC Twente heeft de selectie donderdag versterkt met José Matos. De Tukkers nemen de Spaanse verdediger dit seizoen over van FC Cádiz, dat uitkomt op het tweede niveau in Spanje.

De 24-jarige Matos doorliep de jeugdopleiding van Sevilla, maar brak nooit door in de hoofdmacht van de Spaanse subtopper. Hij speelde wel 141 wedstrijden voor het tweede elftal van Sevilla. Vorige zomer maakte hij de overstap naar FC Cádiz.

"We hadden hem graag voor meerdere seizoenen aan FC Twente willen binden, maar huur was de enige optie", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen op de site van Twente.

"Desalniettemin zijn we erg blij met hem. José is een offensieve linkerverdediger met een enorme drive en iemand die sterk is in de omschakeling. Hij past bij het spel dat we willen spelen."

FC Twente, dat komend seizoen na een jaar in de Eerste Divisie weer op het hoogste niveau uitkomt, haalt met Matos de vierde zomerse versterking binnen. De club voegde eerder Julio Pleguezuelo (Arsenal), Paul Verhaegh (VfL Wolfsburg) en Lindon Selahi (Standard Luik) aan de selectie toe. Rafik Zekhnini wordt daarnaast weer een jaar gehuurd.

VVV-Venlo versterkt zich met Duitser Pachonik

VVV-Venlo haalde donderdag ook een verdediger. De Limburgers nemen Tobias Pachonik over van het Italiaanse Carpi. De Duitser, die bij voorkeur op de rechtsbackpositie staat, tekent een contract voor drie jaar bij de Eredivisionist.

"Sommige zaken gaan snel, andere duren wat langer", vertelt technisch manager Stan Valckx over de totstandkoming van de transfer. "Maar ik heb me geen moment zorgen gemaakt over de komst van Pachonik. Met deze ervaren rechtsback is onze verdediging compleet."

Pachonik speelde in Duitsland voor FC Nürnberg, Stuttgart Kickers en het tweede elftal van Schalke 04. In 2017 maakte hij de overstap naar Carpi, dat uitkomt in de Serie B.