Feyenoord heeft woensdag een nipte oefenzege geboekt op het Duitse SV Darmstadt 98. De ploeg van coach Jaap Stam was in het Oostenrijkse Schwaz met 2-1 te sterk voor de club uit de Tweede Bundesliga.

Dylan Vente opende in de twintigste minuut de score voor Feyenoord in de Silberstadt Arena. De spits schoot van dichtbij raak na een hoekschop.

Halverwege de tweede helft kwam Darmstadt langszij via een treffer van Serdar Dursun, waarna Naoufal Bannis de Rotterdammers de winst bezorgde. De zeventienjarige aanvaller vond het net op aangeven van Steven Berghuis.

Bij Feyenoord kregen verschillende talenten speeltijd tegen Darmstadt. Zo haddenn Marouan Azarkan, Crysencio Summerville, Achraf El Bouchataoui en Wouter Burger een basisplaats.

Liam Kelly kwam na rust binnen de lijnen bij Feyenoord. (Foto: Pro Shots)

Liam Kelly maakt officieus debuut

In de tweede helft wisselde Stam zijn hele ploeg. Ook Liam Kelly kwam binnen de lijnen en maakte zo zijn officieuze debuut. De Ierse middenvelder werd maandag overgenomen van Reading.

Feyenoord speelde tegen Darmstadt zijn derde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder werd met 2-1 gewonnen van FC Dordrecht en werd SDC Putten met 6-0 verslagen. Komende vrijdag oefent de equipe van Stam tegen Red Bull Salzburg.

Het seizoen begint voor Feyenoord officieel op 4 augustus. Dan is stadgenoot Sparta Rotterdam de tegenstander in De Kuip.