Hirving Lozano heeft woensdag de groepstraining hervat bij PSV. De Mexicaanse aanvaller is zo goed als hersteld van de knieblessure die hem enige tijd aan de kant hield.

Lozano liep de kwetsuur eind april op tijdens de competitiewedstrijd op bezoek bij Willem II (0-3), waarna hij het slot van de Eredivisie en deelname met zijn land aan de Gold Cup moest missen.

De 23-jarige vleugelspeler liet de afgelopen week ook het trainingskamp van PSV in het Zwitserse Verbier aan zich voorbij gaan. Hij volgde toen een individueel programma op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

De selectie van trainer Mark van Bommel kwam maandag na twee vrije dagen weer bij elkaar. Ryan Thomas, Yanick van Osch, Lars Unnerstall en Trent Sainsbury ontbraken vanwege (lichte) pijntjes.

Érick Gutiérrez en Gastón Pereiro waren eveneens afwezig. Het tweetal heeft na hun deelname aan respectievelijk de Gold Cup en de Copa América nog even vakantie.

PSV oefent vrijdag tegen Aris FC

PSV oefent aankomende vrijdag tegen het Griekse Aris FC. Dat duel wordt gespeeld op het veld van voetbalvereniging TSC in Oosterhout.

De Eindhovenaren slaagden er in Verbier niet in om de eerste twee oefenwedstrijden te winnen. Tegen het Zwitserse FC Sion werd met 0-0 gelijkgespeeld en tegen het Franse OGC Nice werd met 2-3 verloren.

PSV bereidt zich voor op het belangrijke tweeluik met het Zwitserse FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. De Brabanders spelen op dinsdag 23 juli eerst thuis en een week later, op 30 juli, uit.

Het is nog maar de vraag of Lozano en Pereiro er dan bij zijn. Beide sterkhouders staan in de concrete belangstelling van menig buitenlandse club en hebben wel oren naar een transfer.