Erik Pieters speelt komend seizoen weer in de Premier League. De dertigjarige verdediger verruilt Stoke City na zes jaar voor Burnley.

Pieters tekent een contract voor twee jaar tot de zomer van 2021 bij Burnley, dat een transfersom dient te betalen omdat de speler nog een verbintenis voor meerdere jaren had bij Stoke City.

De achttienvoudig international van het Nederlands elftal - zijn laatste interland dateert van september 2014 - werd in het afgelopen half jaar door Stoke City al uitgeleend aan het Franse Amiens SC, dat uitkomt in de Ligue 1.

Pieters stond naar verluidt ook in de nadrukkelijke belangstelling van zijn oude club PSV, waarvoor hij tussen 2008 en 2013 uitkwam, maar kiest er dus voor om in Engeland actief te blijven.

Pieters maakte in 2013 overstap van PSV naar Stoke City

Pieters maakte medio 2013 de overstap van PSV naar Stoke City. Hij speelde met de 'Potters' de eerste vijf seizoenen in de Premier League, maar degradeerde in het seizoen 2017/2018 naar het Championship.

De Gelderlander droeg naast dat van Amiens SC, Stoke City en PSV in het verleden ook het shirt van FC Utrecht, waarvoor hij in 2006 debuteerde in het betaald voetbal.

Burnley, dat wordt gecoacht door de Engelsman Sean Dyche, werd in het voorbije seizoen vijftiende in de Premier League en ontsnapte daarmee maar net aan degradatie naar het Championship.