Leroy Fer traint de komende tijd mee met Feyenoord. De 29-jarige middenvelder, die zonder club zit, wil bij zijn oude werkgever verder revalideren van een blessure.

Fer reist maandag met de selectie van de nieuwe trainer Jaap Stam af naar Oostenrijk voor een trainingskamp. De Rotterdammers spelen daar vrijdag een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg.

Zowel Fer als Feyenoord benadrukt dat er op dit moment geen sprake is van een contractuele situatie, waardoor een terugkeer in De Kuip voorlopig uitgesloten is.

Fer beschikte over een aflopend contract bij Swansea City. Hij kwam sinds februari bijna niet meer in actie voor de Championship-club en deed alleen in april zes minuten mee in de uitwedstrijd tegen Ipswich Town (0-1).

Leroy Fer begin 2008 als speler van Feyenoord in duel met toenmalig Ajacied Luis Suárez. (Foto: Pro Shots)

Fer speelde tussen 2007 en 2011 voor Feyenoord

Fer heeft een rijk verleden bij Feyenoord, waar hij de jeugdopleiding doorliep en tussen 2007 en 2011 in het eerste elftal speelde. Hij kwam in die periode tot 125 officiële wedstrijden, waarin hij zestien doelpunten maakte en veertien assists leverde.

De elfvoudig international van het Nederlands elftal (één doelpunt) vertrok in de zomer van 2011 naar FC Twente en droeg daarna ook nog het shirt van Norwich City, Queens Park Rangers en dus Swansea City.

Feyenoord heeft zich deze zomer al twee keer versterkt op de transfermarkt. Reservedoelman Nick Marsman werd transfervrij overgenomen van FC Utrecht en aanvaller Luciano Narsingh kwam transfervrij over van Swansea City.

De nummer drie van het afgelopen seizoen in de Eredivisie heeft al twee oefenwedstrijden achter de rug; vorige week tegen de amateurs van SDC Putten (0-6-zege) en zaterdag tegen Eerste Divisionist FC Dordrecht (1-2-zege).