Feyenoord heeft zich vrijdag versterkt met Luciano Narsingh. De 28-jarige rechtsbuiten tekent een contract voor twee seizoenen in Rotterdam.

Narsingh doorstond vrijdag de medische keuring, waarna Feyenoord de transfer bekendmaakte. De aanvaller gaat in De Kuip met rugnummer 7 spelen.

De negentienvoudig Oranje-international was transfervrij nadat zijn contract bij Swansea City deze zomer afliep. Narsingh zal maandag aansluiten bij de selectie van Feyenoord, die dan op trainingskamp naar Oostenrijk gaat.

Narsingh is na Nick Marsman de tweede versterking voor de ploeg van coach Jaap Stam, die zelf ook deze zomer begon aan zijn dienstverband bij Feyenoord.

Met zijn overgang naar Feyenoord keert Narsingh terug in de Eredivisie. Eerder speelde hij vier seizoenen voor sc Heerenveen, waar hij in oktober 2008 debuteerde, en vijf seizoenen voor PSV.

In januari 2017 verruilde hij Eindhoven voor Swansea City. Bij de club uit Wales kwam hij na de degradatie naar het Championship in 2018 nauwelijks meer aan spelen toe.

Troost en Stam blij met komst Narsingh

Technisch directeur Sjaak Troost reageerde verheugd op de komst van Narsingh naar Feyenoord. "Zijn snelheid, scorend vermogen en assists zijn belangrijke wapens. Bovendien brengt hij veel ervaring met zich mee. Luciano is een echte versterking voor Feyenoord."

Stam sloot zich aan bij die woorden. "Luciano brengt een aantal andere kwaliteiten met zich mee in aanvallend opzicht. Dat biedt ons straks de mogelijkheid nog meer te kunnen variëren in ons spel, wat ons kan helpen het verschil te maken in wedstrijden."