Frenkie de Jong kan in Bilbao zijn officiële debuut maken voor FC Barcelona. De Catalanen spelen op 18 augustus de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Athletic Bilbao.

De Jong komt voor minimaal 75 miljoen euro over van Ajax. Hij is daarmee na Virgil van Dijk, die begin 2018 voor 84,5 miljoen euro Southampton verruilde voor Liverpool, de duurste Nederlandse voetballer ooit.

De geboren Arkelaar wordt vrijdag om 19.00 uur gepresenteerd in Camp Nou, waarbij hij ook zijn handtekening zet onder een contract voor vijf jaar tot en met de zomer van 2024.

Luuk de Jong, overgekomen van PSV, debuteert op eveneens 18 augustus mogelijk voor Sevilla uit tegen Espanyol en Jasper Cillessen, overgekomen van FC Barcelona, voor Valencia thuis tegen Real Sociedad.

Real Madrid opent tegen Celta de Vigo

Real Madrid begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo en Atlético Madrid met een thuiswedstrijd tegen Getafe.

De eerste Clasico staat in het weekend van 26 en 27 oktober op het programma, wanneer FC Barcelona het in eigen huis opneemt tegen Real Madrid.

FC Barcelona werd afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij kampioen in La Liga. De ploeg van trainer Ernesto Valverde bleef Atlético Madrid (tweede) en Real Madrid (derde) ruim voor.