Atlético Madrid heeft toptalent João Félix woensdag van Benfica overgenomen. De Spaanse topclub betaalt naar verluidt liefst 126 miljoen euro voor de negentienjarige aanvaller. Eerder op de dag raakte Atlético middenvelder Rodri kwijt aan Manchester City.

De jonge Félix brak afgelopen seizoen door bij Benfica. Hij was in 43 duels goed voor 20 doelpunten en 11 assists en werd de laatste weken al veelvuldig aan Atlético gelinkt.

Félix, die in Portugal wordt vergeleken met zijn landgenoot Cristiano Ronaldo, is met 126 miljoen euro de op vier na duurste speler ooit. Alleen voor Neymar, Kylian Mbappé, Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé werd ooit meer betaald.

Atlético haalt met Félix de vierde grote zomeraanwinst binnen. Eerder werden verdediger Felipe (FC Porto) en middenvelders Marcos Llorente (Real Madrid) en Héctor Herrera (FC Porto) vastgelegd.

João Félix beleefde vorig seizoen zijn doorbraak bij Benfica. (Foto: Pro Shots)

Rodri voor 70 miljoen euro naar City

Porto-aanvoerder Herrera, die 70-voudig Mexicaans international is, geldt in Madrid als opvolger van Rodri. De 23-jarige Spanjaard verkast voor 70 miljoen euro naar Manchester City, dat aan de afkoopsom in zijn contract voldoet. Hij tekent voor vier jaar.

Rodri doorliep de jeugdopleiding van Atlético, maar debuteerde als prof bij Villarreal. Vorig jaar zomer keerde hij voor zo'n 20 miljoen euro terug naar Atlético, waar hij een vaste waarde was. In 47 officiële duels scoorde de middenvelder drie keer en gaf hij één assist.

Rodri is de derde speler die Atlético deze zomer voor een fors bedrag verlaat. Verdediger Lucas Hernández vertrok voor 80 miljoen euro naar Bayern München en de al verhuurde aanvaller Gelson Martins werd voor 30 miljoen euro aangetrokken door AS Monaco.

Rodri, die van Atlético Madrid naar City verkast. (Foto: Pro Shots)