Florijana Ismaili, aanvaller van het Zwitserse vrouwenelftal, is overleden. Het lichaam van de voetbalster werd dinsdag gevonden op de bodem van het Comomeer in Italië, zo hebben de lokale autoriteiten aan Zwitserse media bevestigd.

De 24-jarige Ismaili werd zondag als vermist opgegeven, enkele uren nadat ze samen met een vriendin was gaan varen op het Comomeer. Volgens Italiaanse media kwam de speler van Young Boys niet meer boven na een sprong in het water.

De politie begon daarop een grote zoekactie, maar die bleef lang zonder resultaat. Dinsdag werd het lichaam van Ismaili alsnog door duikers gevonden op de bodem van het Comomeer.

Ismaili heeft 33 interlands achter haar naam staan voor Zwitserland. Ze maakte deel uit van de selectie voor het WK van 2015 in Canada, maar kwam toen niet in actie.

Eind vorig jaar deed Ismaili nog mee tegen de Oranjevrouwen in de finale van de play-offs voor WK-kwalificatie. Zwitserland redde het niet tegen Nederland en ontbreekt daardoor op het WK, dat op dit moment in Frankrijk wordt gehouden.

Florijana Ismaili speelde in 2018 nog tegen de Oranjevrouwen. (Foto: VI Images)

Geschokte reacties in voetbalwereld

De verslagenheid in de voetbalwereld is groot door het overlijden van Ismaili, die nooit voor een andere club uitkwam dan Young Boys. Onder anderen FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft zijn medeleven uitgesproken voor de nabestaanden.

"Dit is een extreem verdrietig moment voor de hele voetbalwereld, juist nu we allemaal bij elkaar zijn voor het WK voor vrouwen. Namens de FIFA en mijzelf wens ik de nabestaanden heel veel sterkte", aldus de Zwitser in een verklaring op Twitter.

Ook Liverpool-middenvelder Xerdan Shaqiri, sterspeler van de Zwitserse mannenploeg, laat van zich horen. "Ik ben diep geschokt door het overlijden van Ismaili. Mijn familie en ik willen onze condoleances overbrengen aan de familie en haar naasten", zo schrijft hij op Instagram.