Kameroen heeft zich dinsdag voor de achtste finales van de Afrika Cup geplaatst. De ploeg van bondscoach Clarence Seedorf had in Egypte aan een doelpuntloos gelijkspel tegen Benin genoeg voor een plek bij de laatste zestien, maar niet voor de groepswinst.

André Onana stond zoals gebruikelijk onder de lat bij Kameroen en is nog zonder tegentreffer op de Afrika Cup. De doelman van Ajax hield ook in de groepswedstrijden tegen Ghana (0-0) en Guinee-Bissau (2-0) zijn doel schoon.

Door het tweede doelpuntloze gelijkspel in de groepsfase blijft Kameroen in de race voor titelprolongatie. De 'Ontembare Leeuwen' wisten de Afrika Cup in totaal al vijf keer te winnen.

In diezelfde groep F won Ghana met 2-0 van Guinee-Bissau dankzij doelpunten van Jordan Ayew en Thomas Partey na rust. Ghana plaatste zich daardoor op doelsaldo als groepswinnaar voor de achtste finales.

Voor een plek in de kwartfinales wacht Kameroen een krachtmeting met Nigeria. Die wedstrijd staat zaterdag op het programma in Alexandrië. Ghana speelt tegen de nummer twee uit groep E, Tunesië.

De Tunesiërs speelden dinsdagavond doelpuntloos gelijk tegen Mauritanië en moesten daardoor met de tweede plek genoegen nemen. Mali won met 1-0 van Angola en gaat als winnaar van groep E naar de achtste finales. Tegenstander is Ivoorkust.