Tottenham Hotspur heeft zich dinsdag versterkt met Tanguy Ndombele. De Londenaren nemen de verdedigende middenvelder voor een recordbedrag over van Olympique Lyon.

De clubs doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Engelse media betaalt Tottenham 60 miljoen euro voor Ndombele. De Fransman is daarmee verreweg de duurste aankoop ooit van de 'Spurs'.

Het record stond sinds de zomer van 2017 op naam van Davinson Sánchez. De Colombiaanse verdediger werd destijds voor een bedrag van 40 miljoen euro overgenomen van Ajax.

De 22-jarige Ndombele heeft een contract tot medio 2025 getekend bij Tottenham. De zesvoudig international van Frankrijk beschikte nog over een meerjarige verbintenis bij Lyon, waar hij sinds de zomer van 2017 speelde.

Ndombele tweede aanwinst voor Tottenham

De middenvelder kwam in twee seizoenen tot liefst 96 officiële wedstrijden voor Lyon en tekende voor vier treffers en zestien assists. Hij stond eerder onder contract bij Amiens, waar hij ook een deel van de jeugdopleiding doorliep.

Ndombele is voor Tottenham de tweede aanwinst voor volgend seizoen. De Premier League-club, die vorige transferzomer geen enkele speler aan de selectie toevoegde, nam eerder al aanvaller Jack Clarke over van Leeds United.

Tottenham eindigde op de vierde plek in de Premier League en plaatste zich daardoor voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino reikte afgelopen seizoen tot de finale in het miljoenenbal, waarin Liverpool te sterk bleek.