PEC Zwolle heeft zich dinsdag versterkt met Iliass Bel Hassani. De middenvelder komt over van AZ en tekent bij de 'Blauwvingers' een contract tot medio 2021, met de optie op nog een seizoen.

De 26-jarige Bel Hassani speelde sinds de zomer van 2016 voor AZ, maar kon niet meer op speeltijd rekenen bij de Alkmaarders. De Marokkaanse middenvelder werd in de tweede helft van het voorbije seizoen al verhuurd aan FC Groningen. Hij stond nog tot medio 2021 onder contract bij AZ.

Bij PEC wordt Bel Hassani herenigd met trainer John Stegeman. De twee werkten tussen 2013 en 2016 al samen bij Heracles Almelo. Bel Hassani speelde voor zijn periode bij Heracles drie jaar bij Sparta Rotterdam, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.

"Het doet me oprecht goed dat ik bij PEC Zwolle mijn carrière kan voortzetten", zegt Bel Hassani, die 45 officiële duels speelde voor AZ. "Deze club staat in mijn ogen al jaren voor verzorgd, aanvallend voetbal. Dat past goed bij mij. Ik ga er vol voor om het komende seizoen een bijdrage te leveren aan de successen van deze ploeg."

Middenvelder Vlap op weg naar Anderlecht

Ondertussen staat sc Heerenveen-middenvelder Michel Vlap voor een transfer naar Anderlecht. De 22-jarige Fries zit al niet meer bij de wedstrijdselectie voor de oefenwedstrijd van dinsdagavond tegen SC De Griffioen. Met de transfer is naar verluidt 8 miljoen euro gemoeid.

Vlap doorliep de jeugdopleiding van Heerenveen en maakte eind 2016 zijn debuut in de hoofdmacht. Hij speelde sindsdien 65 officiële wedstrijden voor de Friezen en was daarin goed voor 21 doelpunten en negen assists.

Vooral vorig seizoen was Vlap flink op dreef. De aanvallende middenvelder scoorde in totaal zeventien keer en leverde zes assists. Hij stond nog tot medio 2022 onder contract bij Heerenveen.

Van der Werff verruilt Vitesse voor VS

Maikel van der Werff vertrekt zoals bekend bij Vitesse en verruilt de Arnhemmers voor een avontuur in de Verenigde Staten bij FC Cincinnati, dat uitkomt in de MLS.

De dertigjarige Van der Werff hoorde onlangs dat zijn aflopende contract bij Vitesse niet werd verlengd. De centrale verdediger kwam sinds medio 2015 uit voor de subtopper en speelde in vier seizoenen 83 competitiewedstrijden.

Bij FC Cincinnati is voormalig PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp momenteel werkzaam. Nijkamp kent Van der Werff nog uit zijn tijd bij PEC.