Frenkie de Jong wordt vrijdag gepresenteerd bij FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder, die overkomt van Ajax, betreedt rond de klok van 19.00 uur het veld van Camp Nou.

De supporters van de Spaanse grootmacht kunnen, als ze een kaartje hebben aangeschaft, De Jong een balletje zien hooghouden in het stadion, dat plaats biedt aan bijna 95.000 toeschouwers.

Voordat De Jong, die de afgelopen weken genoot van een vakantie, zich laat zien aan de fans, ondertekent hij in aanwezigheid van voorzitter Josep Maria Bartomeu zijn contract.

De Oranje-international bereikte in januari al een akkoord over een vijfjarige verbintenis met 'Barça'. Ajax ontvangt een bedrag van 75 miljoen euro, dat door allerlei bonussen kan oplopen tot maximaal 86 miljoen euro.

FC Barcelona vergelijkt De Jong met Cruijff in aankondiging presentatie
1
FC Barcelona vergelijkt De Jong met Cruijff in aankondiging presentatie

Barcelona vergelijkt De Jong met Cruijff en Koeman

Barcelona zendt de presentatie van De Jong live uit op het eigen televisiekanaal en online. De club zette op de website al een kort filmpje waarin hij wordt voorgesteld als 'de nieuwste artiest uit de Hollandse school', de opvolger van Johan Cruijff en Ronald Koeman.

De Jong kan op zondag 4 augustus zijn debuut maken voor Barcelona, dat dan een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen Arsenal in de strijd om de Trofeu Joan Gamper.

De geboren Arkelaar kende een succesvol laatste seizoen bij Ajax. Hij veroverde met de Amsterdammers de landstitel en de TOTO KNVB-beker en bereikte daarnaast de halve finales van de Champions League.

De Jong speelde in drie jaar tijd in totaal 89 officiële wedstrijden voor Ajax en kwam voorheen ook uit voor Willem II, dat bijna 9 miljoen euro op de bankrekening mocht bijschrijven na de transfer van hun oud-pupil.