Fortuna Sittard heeft zich dinsdag versterkt met Felix Passlack. De Limburgers nemen de 21-jarige verdediger op huurbasis over van Borussia Dortmund.

"Fortuna speelt op het hoogste niveau in Nederland en ik kijk ernaar uit dat ik mijzelf op dit niveau mag gaan bewijzen. Ik heb al behoorlijk wat beelden gezien van de supporters en ik kan niet wachten om voor de Sittardse Grün Gelbe Wand te spelen", zegt hij op de website van de club.

Passlack debuteerde in het seizoen 2015/2016 al op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal van Dortmund. Hij kwam in de 2,5 jaar daarop tot 21 officiële wedstrijden en scoorde zelfs een keer in de Champions League.

De rechtsback was in de afgelopen anderhalf jaar echter niet nodig en werd dan ook uitgeleend aan TSG 1899 Hoffenheim (tweede helft van 2017/2018) en Norwich City (2018/2019).

'Hebben een zeer talentvolle speler weten te binden'

Technisch manager Sjoerd Ars is uitermate tevreden met de aanwinst: "Met Felix hebben wij een zeer talentvolle speler weten te binden die al de nodige ervaring heeft op het allerhoogste niveau. Wij zijn dan ook zeer verheugd met het feit dat hij het komende seizoen voor Fortuna uitkomt."

Passlack is de derde versterking van Fortuna voor komend seizoen. De nummer vijftien van het afgelopen seizoen in de Eredivisie legde eerder al Patrik Raitanen (Liverpool) en Rasmus Karjalainen (KuPS) vast.

Fortuna raakte al wel veel basisspelers kwijt. Onder anderen Andrija Novakovich (Reading), Lazaros Lamprou (PAOK Saloniki, José Rodriguez (1. FSV Mainz 05), Ahmed El Messaoudi (KV Mechelen) keerden na een verhuurperiode terug naar hun eigenlijke werkgevers.