Rafael Benítez heeft ruim een week na zijn vertrek bij Newcastle United een nieuwe club gevonden. De ervaren Spaanse coach heeft dinsdag laten weten dat hij aan de slag gaat bij het Chinese Dalian Yifang.

De 59-jarige Benítez liet vorige week weten af te zien van een nieuw contract in Newcastle, wat betekende dat hij na drie jaar afscheid nam van de Premier League-club. In China tekent hij voor 2,5 jaar.

Benítez begon zijn trainerscarrière in de jaren negentig bij kleinere Spaanse clubs en belandde in 2001 bij Valencia, waarna hij ook aan het roer stond bij Liverpool, Internazionale, Chelsea, Napoli, Real Madrid en dus Newcastle.

Zijn grootste successen behaalde Benítez als trainer van Valencia en Liverpool. Met Valencia werd hij twee keer kampioen (2002 en 2004) en won hij de UEFA Cup (2004), en met Liverpool legde hij in 2005 beslag op de Champions League. Met Chelsea won hij zes jaar geleden de Europa League.

Dalian Yifang, waar Napoli-icoon Marek Hamsik en Belgisch international Yannick Carrasco onder contract staan, is een middenmoter in China. Halverwege het seizoen bezet de club de tiende plek in een competitie van zestien teams.

Rafael Benítez won in 2005 de Champions League met Liverpool. (Foto: ANP)