Curaçao neemt het in de kwartfinales van de Gold Cup op tegen de Verenigde Staten. Dat land eindigde dankzij een 1-0-zege op Panama als winnaar van groep D.

Voormalig AZ-aanvaller Jozy Altidore werd in Kansas City de matchwinner. De spits zorgde halverwege de tweede helft met een fraaie omhaal voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de zege eindigen de Amerikanen met negen punten uit drie duels bovenaan in de groep, boven Panama dat eveneens naar de kwartfinales gaat.

Curaçao wist zich in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst in de historie te plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi, dat wordt georganiseerd door de CONCACAF, de bond van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben.

Dankzij het 1-1-gelijkspel tegen Jamaica en de nederlaag van El Salvador tegen Honduras (4-0) eindigde Curaçao als tweede in groep C.

De wedstrijd in de kwartfinales tussen de Verenigde Staten en Curaçao wordt in de nacht van zondag op maandag gespeeld in Philadelphia. De winnaar speelt tegen Jamaica of Panama.