FC Emmen heeft zich zaterdag versterkt met Ferhat Görgülü. De Nederlands-Turkse verdediger tekent een contract voor twee seizoenen bij de Drentse club.

Görgülü wordt door Emmen transfervrij overgenomen van het Turkse Giresunspor, dat uitkomt op het tweede niveau. Voor die club kwam hij sinds vorig jaar zomer uit en speelde hij elf wedstrijden.

De 27-jarige Görgülü keert na een afwezigheid van zes seizoenen terug in Nederland. Daar speelde hij twee seizoenen voor het inmiddels failliete SC Veendam en één jaar voor FC Oss.

"Het voelt goed om terug in Nederland te zijn", zegt hij op de website van zijn nieuwe club. "En dan ook nog zo dicht bij Veendam, waar ik met mijn broer twee jaar geleden de Voetbalacademie Parkstad heb opgericht. Ik kan niet wachten om me weer in Nederland te laten zien."

Görgülü speelde zes seizoenen in Turkije

Medio 2013 vertrok Görgülü naar Turkije, waar hij vier seizoenen actief was voor Gençlerbirligi. Vervolgens speelde hij één jaar voor Karabükspor en dus voor Giresunspor.

Görgülü is de vijfde aanwinst van FC Emmen voor komend seizoen. Eerder haalden de Drentenaren Matthias Hamrol (Korona Kielce), Marko Kolar (Wisla Krakow), Jan-Niklas Beste (Werder Bremen) en Desevio Payne (Excelsior).

Emmen debuteerde afgelopen seizoen in de Eredivisie. De ploeg van coach Dick Lukkien speelde zich knap veilig en eindigde als veertiende.