Juventus lijkt de belangrijkste gegadigde te zijn om Matthijs de Ligt binnen te halen. De Italiaanse grootmacht heeft volgens verschillende bronnen, waaronder De Telegraaf, een bod van 70 miljoen neergelegd bij Ajax.

De negentienjarige centrumverdediger wordt al geruime tijd gelinkt aan verschillende topclubs. Eerder waren FC Barcelona en Paris Saint-Germain al concreet geïnteresseerd in de international van Oranje.

Juventus zou de concurrentie nu te slim af willen zijn met een concreet bod. De Ligt, die afgelopen seizoen met Ajax de landstitel en de KNVB-beker won, zou in Turijn 20 miljoen euro per jaar kunnen verdienen. Volgens De Telegraaf ligt er een vijfjarig contract klaar voor de verdediger. Ook Italiaanse media maken daar melding van.

De Ligt maakte in het afgelopen seizoen vooral in de Champions League grote indruk met Ajax. Hij kopte in het uitduel in de kwartfinales van het miljoenenbal met Juventus de 1-2 binnen en schakelde de Italiaanse club daarmee uit.

Ook Cristiano Ronaldo is gecharmeerd van De Ligt. (Foto: Pro Shots)

Ajax verloor eerder al De Jong

Sterspeler Cristiano Ronaldo van Juventus ziet De Ligt ook graag komen. Hij vroeg de verdediger na de finale van de Nations League tussen Portugal en Oranje om naar Juventus te komen.

De Ligt heeft zich nog niet uitgesproken over een clubvoorkeur. De verdediger, die door het Italiaanse medium Tuttosport tot 'Golden Boy' werd uitgeroepen, viert momenteel vakantie en wil daarna pas een beslissing over zijn toekomst nemen.

Mocht hij vertrekken, dan is De Ligt de tweede basisspeler van Ajax die na het succesvolle seizoen de overstap naar een topclub maakt. Eerder raakten de Amsterdammers Frenkie de Jong al kwijt. De middenvelder werd voor maximaal 85 miljoen euro overgenomen door FC Barcelona.