Etiënne Reijnen keert terug bij PEC Zwolle. De 32-jarige verdediger komt transfervij over van het Israëlische Maccabi Haifa en tekent een contract voor twee jaar in het MAC³PARK-stadion.

"Het voelt heel goed om terug te keren, waar het allemaal begon. Toen ik de club in 2011 verliet, speelde het nog in de Jupiler League. Het mag duidelijk zijn dat het in de jaren daarna hard is gegaan. Dat PEC nu een stabiele Eredivisie-club is, doet mij goed en ik ga er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken", zegt Reijnen op de site van de club.

Reijnen maakte in het seizoen 2006/2007 zijn profdebuut bij PEC. Hij speelde 140 officiële wedstrijden (negen doelpunten), alvorens hij tijdens de winterstop van het seizoen 2010/2011 vertrok naar AZ.

De geboren Zwollenaar was daarna ook nog actief bij FC Groningen, SC Cambuur en dus Maccabi Haifa, waar hij over een aflopend contract beschikte.

'Halen met Etiënne jongen van de club terug'

Technisch manager Mike Willems van PEC is zeer verheugd met de komst van Reijnen. "We halen met Etiënne niet alleen een jongen van de club terug, hij brengt tegelijkertijd en naast zijn voetballende kwaliteiten ook een schat aan ervaring met zich mee."

"Dat is iets wat we, mede nu Boer en Marcellis gestopt zijn, goed kunnen gebruiken. We zijn dan ook blij dat Etiënne een terugkeer in Zwolle helemaal zag zitten en dat we er samen snel uit konden komen."

Reijnen is de eerste versterking van PEC voor het komende seizoen. Anass Achahbar, Mike Hauptmeijer en Ruben Ligeon keerden wel terug van een verhuurperiode.

John Stegeman is de nieuwe trainer van PEC. Hij kwam na het afgelopen seizoen over van rivaal Go Ahead Eagles en is de opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Jaap Stam.